Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

"Flatland" E. A. Abbot_13/10_ Τσομπόλης Λεωνίδας


7 σχόλια:

  1. ενδιαφέρον σενάριο, ύστερα από την ανάλυση του μεστού σκοπού σου. ίσως ήθελα την αρχική περιγραφή του βιβλίου λίγο πιο αντικειμενική χωρίς να εισχωρεί μέσα ο υποκειμενικός συμβολισμός της βικτωριανής κοινωνίας, το οποίο θα αναφερόταν έπειτα από σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενδιαφέρουσα η προσέγγιση του θέματος από κοινωνιολογική άποψη αλλά και η προσπάθεια σύνδεσης με τη σημερινή πραγματικότητα. Προσπάθησε όμως να μην περιοριστείς από τα ισχύοντα κοινωνικά δεδομένα και πρότυπα αλλά να συνέχισε να λειτουργήσεις ελεύθερα όπως ξεκίνησες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πλήρης παρουσίαση του έργου και ενδιαφέρουσα απόδοση με το προτεινόμενο σενάριο. Θεωρώ πως πριν προχωρήσεις στη σύνθεση του χώρου όπου μένει ο χαρακτήρας σου καλό είναι να περιγράψεις τον νεό κόσμο στον οποίο μπήκε μέσα από τα μάτια του, ώστε να βρεις τα νέα αυτά χαρακτηριστικά. Ένα τετράγωνο έγινε κύβος και ο κόσμος άλλαξε, αλλά πώς άλλαξε για αυτόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ καλή πρώτη σύνταξη σεναρίου! Ίσως να ήταν θεμιτό να εστιάσεις περισσότερο στον τρόπο που αντιλαμβάνεται ο χαρακτήρας τον χώρο μετά την αλλαγή.Επίσης πόσο σταδιακά έγινε αυτή???Ποια χαρακτηριστικά του δισδιάστατου κόσμου του θα διατηρήσει?? Ποια η σχέση του πλέον με αυτόν??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διαβάζοντας την ανάλυση σου [ η οποία είναι πολύ εύστοχη, αλλά και γω σε κάποια σημεία θα την ήθελα πιο αντικειμενική ] μου ήρθε στο μυαλό το παράδειγμα του Σωκράτη, ο οποίος δικάστηκε για τη διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων που είχε. Και γενικά το πως αντιμετωπίστηκαν όλα τα καινοτόμα πράγματα τα οποία έβγαζαν τους ανθρώπους από τα τετριμμένα μονοπάτια που είχαν συνηθίσει να βαδίζουν ... Νομίζω θα ήταν ενδιαφέρον να εντάξει αυτή τη σκέψη στο σενάριο σου ! Καλή συνέχεια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ καλή και αναλυτική παρουσίαση, η οποία με βοήθησε να κατανοήσω περισσότερο το βιβλίο! Θεωρώ πως έχεις ένα πρωτότυπο σενάριο και ανυπομονώ να δω πως οι σκέψεις και τα συμπεράσματά σου θα μεταφραστούν χωρικά! Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ καλή αρχή! Απλά ίσως πρέπει, κατά τη γνώμη μου, αρχικά να περιγράψεις αναλυτικά τη "Χωροχώρα" που φαντάζεσαι και τον τρόπο που ο χαρακτήρας σου την αντιλαμβάνεται (αυτά τα δύο μπορεί να μη συμπίπτουν). Και ακόμη, πότε μπαίνει ο χαρακτήρας σου σε αυτό το "καταφύγιο" που θα προσπαθήσεις να δημιουργήσεις; Αφού έχει γίνει τρισδιάστατος και ο ίδιος; Ή η αλλαγή του συντελείται σταδιακά. Σκέψου πως αν ο χαρακτήρας αλλάζει σταδιακά θα πρέπει να αλλάζει και ο χώρος για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή