Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Jordan Wolfson_Animatronic sculpture, Maroukian Alin



7 σχόλια:

  1. Νομίζω ότι η προσπάθεια σου να κατανοήσεις τον ίδιο τον καλλιτέχνη είναι αυτό που θα σε οδηγήσει να κατανοήσεις καλύτερα και το ίδιο το έργο του... Οι συμβολισμοί που αναλύεις νομίζω ότι αρχικά μπορεί να σε βοηθούν να βάλεις σε μια τάξη κάποια πράγματα στο μυαλό σου, αλλά ενέχουν τον κίνδυνο να εγκλωβιστείς σε αυτούς... Μ' άρεσε πολύ ο τρόπος παρουσίασης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενδιαφέρουσα η αναλυση Αλίν! Το μόνο που θα σου πρότεινα είναι να εμβαθύνεις κι άλλο στα κοινωνικά κ πολιτικά μηνύματα που μπορεί να εμπεριέχονται εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επαρκής ανάλυση του έργου. Μπορείς να προχωρήσεις ένα βήμα παραπέρα δημιουργώντας το δικό σου σενάριο για τον κόσμο-χώρο αυτού του ιδιότυπου κατασκευάσματος. Για μένα ενδιαφέρον παρουσιάζει η έμμεση παρουσίαση του θέματος μέσω του καθρέφτη και ίσως μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτό το στοιχείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ενδιαφέρουσα αρχή! ανέλυσες επαρκώς την υπόσταση της ως γυναίκα, ίσως όμως ήθελα παραπάνω ανάλυση στο γεγονός οτι είναι ρομπότ... ίσως αυτό σε βοηθούσε και στη συνέχειά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αναλυτική παρουσίαση του έργου, με πολλά στοιχεία που μπορούν να σε βοηθήσουν για τη συνέχεια. Αυτό που βρίσκω πολύ ενδιαφέρον είναι η επισήμανση που έκανες στην αντίθεση που υπάρχει στη φιγούρα. Ίσως αυτή η αντίθεση σε βοηθήσει να προχωρήσεις και να οδηγηθείς σε αντιφατικούς χώρους στους οποίους "κινείται"- ζει η φιγούρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλίν, έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά στην ανάλυση και παρουσίαση του έργου. Ακόμη και αν ο αναγνώστης δεν γνωρίζει το project , μπορεί να σχηματίσει μια ολοκληρωμένη εικόνα για αυτό! 'Όσο αφορά το κομμάτι των συμβολισμών, περιμένω να δω πως θα τους χειριστείς και ποιοι θα είναι οι προβληματισμοί που θα σου δημιουργηθούν σε σχέση με τα κοινονικοπολιτικά ζητήματα γύρω από τα οποία περιστρέφεται το έργο. Θα σταθείς άραγε μονάχα στα ζητήματα που σχετίζονται με το φύλλο και τον χώρο; Σίγουρα, με μια πρώτη ανάγνωση είναι το πρώτο σημείο στο οποίο σταματάς και εμπνέεσαι, αλλά είναι από μόνο του τόσο έντονο ζήτημα που μπορεί να σε εγκλωβίσει και τελικά να μην σ αφήσει να δεις τι κρύβεται πίσω από αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αναλυτική και η δική σου παρουσίαση Αλίν! Όπως ανέφερα και στο Βασίλη (που έχει το ίδιο θέμα με σένα) πέρα από όλα όσα αναφέρεις παρατηρώ και το στοιχείο της παραπλάνησης, καθώς η κούκλα θέλει να μοιάζει φυσική ενώ δεν είναι. Καλή συνέχεια και σε σένα εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή