Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Οδηγίες


Οι παρακάτω εικόνες δημιουργήθηκαν για την διευκόλυνση της κατανόησης του πως πρέπει να ανεβάζουμε στο μπλογκ βίντεο, παρουσιάσεις και pdf.

Για να το καταφέρουμε αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μια σειρά από ιστοσελίδες, σκοπός των οποίων είναι να μας βοηθήσουν. ΔΕΝ είναι οι ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ σελίδες κατάλληλες για αυτή τη δουλειά και είναι καθαρά προτεινόμενες, αν κάποιος θέλει να χρησιμοποιήσει κάποια άλλη πλατφόρμα είναι ελεύθερος. Ο βασικός λόγος που δίνονται οι συγκεκριμένες επιλογές είναι γιατί όλοι μπορούν να έχουν πρόσβαση μέσω του λογαριασμού τους για την google ή για το facebook.

Πλατφόρμες:


  • Για παρουσιάσεις Powerpoint: Google Docs
  • εναλλακτικά μπορείτε χρησιμοποιήσετε το Prezi για να δημιουργήσετε online παρουσιάσει

  • Για Pdf: το Scribd                                                                                                         
  • εναλλακτικά slidesnack, slideshare κ.α.

  • Για video: Youtube  
  • εναλλακτικά vimeo, dailymotion και οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα video-uploading









    Google Docs (οι παραπάνω είναι οι βοηθητικές εικόνες που θα χρειαστούμε)
    Εδώ μπορούμε να ανεβάζουμε αρχεία Powerpoint, Excel και Word, μας δίνει την δυνατότητα αν θέλουμε να τα φτιάξουμε κιόλας εκεί επιτόπου (πατώντας το μπλε κουμπι με το συμβολο +) που φαίνεται στην πρώτη διαφάνεια.

    Βήμα 1ο:  Μεταβαίνουμε στο docs.google.com και πατάμε τον φάκελο που είναι κυκλωμένος στην πρώτη διαφάνεια.
    Βήμα 2ο: Μας εμφανίζεται το παράθυρο που φαίνεται στη δεύτερη διαφάνεια, πατάμε το upload και ανεβάζουμε το αρχείο που θέλουμε. Όταν τελειώσει θα μας εμφανιστεί το παράθυρο της τρίτης διαφάνειας, όπου αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε αλλαγές στο αρχείο μας.
    Βήμα 3ο: Πηγαίνουμε στο File και πατάμε το Publish to the Web. Όπου θα εμφανιστεί το παράθυρο της 4ης διαφάνειας.
    Βήμα 4ο: Πηγαίνουμε εκεί που λέει Emded, βάζουμε τις ρυθμίσεις που θέλουμε και πατάμε Publish. ΠΡΟΣΟΧΗ το slide size θα πρέπει να είναι στο small για να μην δημιουργήσει προβλήματα στο μπλογκ.
    Βήμα 4ο: Με το που πατηθεί το Publish θα μας εμφανιστεί το EMBED CODE (ο κώδικας στο μεγάλο κόκκινο πλαίσιο της 4ης διαφάνειας. Αντιγράφουμε λοιπόν το embed code.
    Βήμα 5ο: Δημιουργούμε νέα ανάρτηση στο blogger και πατάμε το κουμπί HTML όπως υποδεικνύεται στην 6η διαφάνεια, θα μας εμφανιστεί ο κώδικας με τις ρυθμίσεις της σελίδας (μέγεθος γραμματοσειράς, χρώμα κλπ.) δεν του δίνουμε καμία σημασία, απλώς κάνουμε επικόλληση το embed code που έχουμε αντιγράψει.
    Βήμα 6ο: Πατάμε Δημοσίευση και τα αποτελέσματα μας είναι κάπως έτσι.

    Οι υπόλοιπες πλατφόρμες λειτουργούν ομοιοτρόπως, το μόνο που χρειάζεται να κάνετα είναι να βρείτε το EMBED CODE και να το επικολλήσετε στο μπλογκ.

    Για το Υoutube παραδείγματος χάρη ας αφήσουμε ένα βίντεο να μας το εξηγήσει καλύτερα




    Για οποιαδήποτε απορία υπάρχουν πάντα και οι εναλλακτικές μίας αναζήτησης "How to..." στο Google ή και ακόμα για ένα tutorial στο Youtube.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου