Βιβλιογραφία
1. Samuel Beckett, The Lost Ones
2. Debra Cohen, The Mabou Mines, The Lost Ones, The MIT Press
3. David Addyman, Phenomenology "less the rosy hue": Beckett and the Philosophy of Place, Indiana University Press
4. Susan D. Brienza, The Reader As Searcher, Indiana University Press
Χρήσιμα Links
Πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση, το ερώτημα που μου γεννάται είναι αν θα επιλέξεις να ασχοληθείς με κάποιο από τα 4 είδη χαρακτήρων ή θα τους συνδυάσεις με κάποιο τρόπο. καλή συνέχεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑναλυτική περιγραφή του έργου και ενδιαφέροντα ερωτήματα. Αυτό που με κέντρισε περισσότερο είναι οι επιπτώσεις της καταστροφής της αφής και της όρασης στην αντίληψη του χώρου. Πώς θα ήταν ένας χώρος που θα τον αντιλαμβανόμασταν μόνο με τις υπόλοιπες εναπομείνασες αισθήσεις;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνδιαφέρον για μένα παρουσιάζει η αναφορά σου στο χρόνο που πρακτικά δεν υπάρχει. Αυτή η σχέση χρόνου και χώρου ίσως θα μπορούσε να σε βοηθήσει να προχωρήσεις σε επόμενο στάδιο, συμπληρωματικά με τα ερωτήματα που σε ενδιαφέρουν και θέτεις στο τέλος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ τρόπος που αντιλαμβάνονται τον χώρο δύο άνθρωποι που διαθέτουν όλες τους τις αισθήσεις διαφέρει πολύ, καθώς εμπλέκονται και άλλοι παράγοντες... πόσο μάλλον όταν σε κάποιον λείπουν κάποιες αισθήσεις ! Θα είχε ενδιαφέρον λοιπόν να προσπαθήσεις να απομονώσεις τις αισθήσεις, δηλαδή να προσπαθήσεις να καταγράψεις τον τρόπο που αποδίδεται ο χώρος μόνο με την όραση, την ακοή κτλ. Καλή συνέχεια . . .
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ αναλυτική και περιεκτική παρουσίαση. Νομίζω πως θα είχε ενδιαφέρον η δημιουργία χώρου προστασίας από τις ακραίες αυτές συνθήκες. Τύπου "αρχιτεκτονική ακραίων συνθηκών".
ΑπάντησηΔιαγραφήΑναλυτική παρουσίαση του έργου, καθόλου κουραστική! Σε βάζει κατευθείαν μέσα στο "κλίμα" του έργου και σε αναγκάζει να βάλεις τον εαυτό σου στην θέση των "χαμένων". Οι προβληματισμοί που θέτεις στο τέλος της παρουσίασης σου μου έφεραν στο μυαλό σωφρονιστικά κτίρια, είτε μιλάμε για φυλακές είτε για ψυχιατρεία ( αν μου έλεγες να δώσω στον κύλινδρο του Beckett ένα όνομα τότε σίγουρα θα το ονόμαζα ψυχιατρικό άσυλο!). Αν πιστεύεις πως θα σε βοηθήσει στο project σου μπορείς να κάνεις μια έρευνα για τις συνθήκες εγκλεισμού, τα χαρακτηριστικά που έχουν οι χώροι για να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του "σωφρονιστικού σχεδίου" και θα ήταν πολύ ενδιαφέρων αν κατάφερνες να βρεις στοιχεία για το πως αντιλαμβάνονται οι χρήστες των χώρο αφού έχουν υποστεί συνθήκες ακραίου εγκλεισμού!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣωστές και ουσιώδεις πληροφορίες όσον αφορά την περιγραφή του βιβλίου. Έχω και εγώ την ίδια απορία με τη Μαρία, δηλαδή αν θα επιλέξεις έναν τύπο χαρακτήρα ή αν θα προτιμήσεις να συνδυάσεις πολλούς. Καλή συνέχεια!
ΑπάντησηΔιαγραφή