Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

The Library of babel_The Finall Presentation_Sigridi Anastasia Maria

Η βασική συνθετική ιδέα βασίζεται σε μια σπειροειδή πορεία κίνησης, η οποία ξεκινάει από ένα ανώτερο υψομετρικό επίπεδο και φθίνει σταδιακά προς το χαμηλότερο. Η πορεία αποτελείται από σχοινί το οποίο είναι πυκνά πλεγμένο. Στη μέση της σπειροειδούς κίνησης, στο κεντροβαρικό της σημείο βρίσκεται ένας άξονας άμεσης ανάβασης. Η άμεση ανάβαση είναι και αυτή φτιαγμένη από σχοινί πλεγμένο πιο αραιά όμως απ' αυτό του  διάδρομου, δημιουργώντας υποτυπώδη πατήματα για να καταφέρει ο χρήστης να την χρησιμοποιήσει.
Πέραν της πορείας κίνησης συναντάμε και τρεις κλειστούς χώρους σε διάφορα υψομετρικά επίπεδα της. 
 Ο πρώτος κλειστός χώρος βρίσκεται στην αρχή της πορείας κατάβασης και περιλαμβάνει έναν χώρο σίτισης, στον οποίο ο ένοικος μπορεί να καλύψει αυτή του την βιολογική ανάγκη.




Ο δεύτερος κλειστός χώρος είναι ένας χώρος μελέτης που  σχεδιάστηκε για να προσφέρει στον ένοικο έναν κατάλληλο χώρο απομόνωσης , έτσι ώστε να μπορέσει να συγκεντρωθεί στην έρευνά του




Τέλος, στο τέλος της πορείας συναντάμε  τον τρίτο κλειστό χώρο ο οποίος προσφέρει στον ένοικο τη δυνατότητα να απομονωθεί για να ξεκουραστεί. Έτσι, διαμορφώνεται ένας κατάλληλος χώρος για την ανάπαυση του . 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου