Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Beckett_TheLostOnes_Nikoli_141209


Samuel Beckett – The Lost Ones

Χώρος: Ο κύλινδρος

Χαρακτήρες: Searchers, Sedentary – Searchers, Sedentary, Vanquished

Κατά την εξέλιξη της εργασίας δημιουργήθηκε ο εξής προβληματισμός: αφού ο χώρος στον οποίο βρίσκονται παγιδευμένοι οι χαρακτήρες στο διήγημα του Beckett περιγράφεται πλήρως, τι νόημα έχει να τον αναπαραστήσω; Ακόμη, γιατί να πρέπει να εξετάσω κάθε μια απ’ τις τέσσερις ομάδες χαρακτήρων ξεχωριστά;

Ο χώρος είναι κάτι που μπορούμε να αντιληφθούμε όχι μόνο με την όραση, αλλά και με τις υπόλοιπες αισθήσεις. Ταυτόχρονα, η αποστασιοποίηση απ’ αυτόν και η παρατήρηση του από «έξω» δεν είναι πάντα δυνατή. Γι’ αυτό το λόγο απέρριψα τα παραδοσιακά μέσα σχεδίασης (κάτοψη, τομή, μακέτα, τρισδιάστατο μοντέλο) που αυτόματα μετατρέπουν τον σχεδιαστή σε εξωτερικό παρατηρητή που μπορεί να εποπτεύσει τα πάντα. Με το παρακάτω βίντεο επιχειρώ να προσεγγίσω το χώρο με βάση το πώς τον αντιλαμβάνεται ο κάθε χαρακτήρας. Ενώ όλοι οι χαρακτήρες βρίσκονται στον ίδιο χώρο, τον κύλινδρο, ο καθένας τον ερμηνεύει διαφορετικά.


Στο βίντεο παρουσιάζονται αναλυτικότερα οι ποιότητες του κάθε χαρακτήρα, η πορεία της σκέψης και οι διαφορετικές ερμηνείες για τον βιωμένο χώρο στον κύλινδρο. 

Στην παρουσίαση θα χρησιμοποιήσω τον υπολογιστή μου για καλύτερη ανάλυση του βίντεο.
Για καλύτερη προβολή κάντε κλικ στο "vimeo" κάτω απ' το βίντεο κ παρακολουθήστε χωρίς να το βάλετε σε full screen. 




Samuel Beckett - The Lost Ones from Maria Nikoli on Vimeo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου